Curatarea cosurilor de fum

Curatarea cosurilor de fum este o masura de siguranta ce trebuie luata pentru evitarea incendiilor, a intoxicatiilor cu monoxid de carbon si pentru evitarea functionarii centralelor termice in afara parametrilor optimi. Aceasta operatiune este obligatorie si este stipulata atat in legislatia romana cat si in cea europeana..

De ce se infunda cosurile de fum?

– folosirea combustibilului lemnos cu o umiditate excesiva

– vicii ascunse de constructie

– folosirea improvizatiilor

– necuratarea si neintretinerea periodica

Suntem o firma autorizata pentru coserit de catre o asociatie profesionala (ASFOCH), dotati cu scule profesionale si camere de inspectie video. Eliberam adeverinte de coserit numai in urma executarii acestei operatii. Eliberam si un raport constatator privind starea cosului de fum si o lista cu recomandari (daca este cazul).

Din experienta am constatat ca 90% din clienti, apeleaza la serviciile noastre numai daca:

  • au avut un eveniment neplacut (incendiu, intoxicare cu monoxid de carbon, fum in casa)
  • nu le mai functioneaza in parametrii nominali centrala termica, semineul, cuptorul, soba, etc
  • cosul de fum s-a autoaprins
  • li s-au oprit gazele
  • li s-a cerut adeverinta de catre firma de service a centralei termice

Pentru siguranta dvs., a locuintei dvs. si pentru a evita efectele neplacute prin aplicarea HG 537/2007, va recomandam sa apelati preventiv la serviciul de coserit, cel putin odata pe an. Cei ce sunt beneficiarii unui focar ce functioneaza cu combustilili solizi, recomandam serviciul de coserit la un interval de 6 luni.

De regula cosurile de fum se curata de jos in sus !!!

In Germania, la scoala cosarilor, am invatat cum se curata cosurile de fum prin ardere. Aceasta metoda se aplica doar in cazuri extreme, in anumite conditii si dureaza intre 3 si 8 ore. Iata cateva imagini de ardere controlata a cosurilor de fum ce necesita incendierea lor:

Constructia defectuoasa a cosurilor de fum http://www.cosaribucuresti.com/cosar/?p=456 poate duce la generarea de incendii.

Album foto privind activitatea unui cosar autorizat curatare cosuri fum:

Cosuri infundate: ………………………………….. Cosuri curatate:

Cosuri de fum depreciate:

Both comments and pings are currently closed.